Dominic Scott
CHEF

Joakim Elfving

Hur kom du in i travet?
Jag kom in i travet via min moster, Åsa Holmberg, som jobbade med travhästar. I unga år höll jag på med ponnyhästar men sen tog så småningom de stora hästarna över. Jag jobbade bland annat hos Joakim Lövgren, Robert Bergh, Marcus Öhman och Roger Persson. Sedan tio år är jag professionell tränare och mitt stall har de senaste åren haft en mycket positiv utveckling!

Ditt bästa travminne?
De har varit många glädjestunder de senaste åren men som den mest meriterande räknar jag ändå Mi Ma Ohrtus seger i Svampen med dryga halvmiljonen i förstapris.

Det bästa med Stall Elfving?
Det bästa med stallet är Teamet. Utan ett fungerande Team blir inte framgångarna det de kan bli. Jag är tacksam att jag, med de möjligheter som jag har genom min egen gård, har kunnat bygga upp en träningsmiljö som ger mig möjligheten att träna fram hållbara och framgångsrika travhästar. Vårt unghästkoncept har också skapat stjärnor som Incase of Fire och Mi Ma Ohrtus men även t.ex. Conch On Inn tillhör kategorien treåringar med framtiden för sig, tror jag. Jag ser fram emot att målmedvetet fortsätta mitt arbete på den väg som visat sig vara så lyckosam så här långt!

Dominic Scott
Skötare

Helena Greijs

Hur kom du in i travet?
Jag praktiserade i grundskolan hos en släkting som var travtränare och blev ”förälskad”. Efter det blev vägen lite krokig, men drömmen var hela tiden att få jobba som hästskötare och det har jag nu gjort i över 20 år!

Vilket är ditt hittills bästa/roligaste travminne?
Mitt bästa/roligaste travminne är svårt att välja. Jag har flera som ligger mig varmt om hjärtat. T.ex. när mitt skötebarn Garros vann sin debut i gulddivisionen. På senare tid nämner jag Lucid Dreaming, som efter en minst sagt krokig väg fick vinna sin första seger i den andra starten i livet. Detta är ett par bra exempel på sådant som berört mig lite extra.

Vad är det bästa med att jobba hos Stall Elfving?
Det bästa med Stall Elfving tycker jag är gemenskapen, noggrannheten, hästarna och resultaten.

Dominic Scott
Skötare

Sanna Kumanto

Hur kom du in i travet?
Vi har alltid haft hästar i familjen och jag fick min första häst, en ponny, redan som 3-åring. Så jag föddes in i ett travliv.

Vilket är ditt hittills bästa/roligaste travminne?
Det är svårt att välja. Här hos Stall Elfving har jag fått chansen att ta han om flera fina hästar och fått uppleva många underbara saker med dom. Men det som kändes lite extra för mig var när min och min pappas tränade häst vann V75-lopp i Vermo på Finlandia-Ajo dagen!

Vad är det bästa med att jobba hos Stall Elfving?
Det bästa med Stall Elfving är att få tillfälle att få jobba med så fina hästar och med så fina människor i stallet! Det har varit så trevligt med alla som varit till stor hjälp för mig i samband med min flytt till Sverige.

Dominic Scott
Skötare

My Hedberg

Hur kom du in i travet?
Hittade till travet och travhästarna via travskolan på Rommetravet. Jag har därefter jobbat hos Per Linderoth och Robert Bergh.

Vilket är ditt hittills bästa/roligaste travminne?
Hos Robert fick jag chansen att sköta några riktiga stjärnor. Naturligtvis är Power nära mitt hjärta och det är också Spickleback Face. Power gav mig minnen för livet genom att bland annat vinna Kriteriet naturligtvis. Framgångarna på Vincennes i Europaderbyt och Prix d´Croix smäller också högt och det gör även vinsten i den första upplagan av Nahars lopp på Bergsåker. Men jag vill också nämna Spickleback Faces seger i Derbyuttagningen som kändes extra för mig.

Vad är det bästa med att jobba hos Stall Elfving?
Jag har ännu ingen erfarenhet av att jobba hos Stall Elfving men jag får väl säga att det bästa med Stall Elfving är Joakim, som jag lärt känna som en bra, målmedveten och älskvärd person. Jag ser fram emot att bli en del av teamet här under den närmaste tiden.