Att se ut och sedan följa utvecklingen av en unghäst är bland det roligaste som finns, tycker jag. Detta gäller oavsett om man, som jag, agerat som ägare och på det sättet varit delaktig i det hela eller om man som tränare eller rådgivare får ett uppdrag att hitta ett stjärnämne åt någon.

Jag lovade i mitt föregående inlägg i den här spalten att jag skulle återkomma med ett förslag på en möjlig genväg till vinnarcirkeln. Vad jag då tänkte på var att i Joakim Elfvings fall är han verkligen inte bortskämd med att få köpuppdrag enligt ovan. När jag frågade Jocke om vilka han valt ut själv av de hästar han tränat kom han bara på tre! Alltmedan rörelsen växt från 4 till cirka 70 hästar på träningslistan har de flesta kommit till honom ”mer av sig själv”. Det vill säga genom hästägare som fattat tycke för stallets koncept och haft hästar som Joakim, och hans team, sedan gjort till dugliga tävlingshästar i flera fall. Tacksamt för alla parter naturligtvis!

De tre som Jocke själv varit med och ”pekat ut” är Clockwork, Lyx Håleryd och Whelk (på senare tid hos Jörgen Westholm). Alla dessa tre ston har passerat miljonen i insprungna pengar och bringat stor glädje till de hästägare som initialt lyssnade på Joakims råd. Grabben har med andra ord – otvivelaktigt – fingertoppskänsla när det gäller att hitta och forma de rätta talangerna!

Jocke säger sig tro att han inte glömt någon eller några, dock kan han konstatera med stolthet att vad gäller årets ettårs kull så har han fingrar med i spelet på några håll. Några har redan funnit sina ägare medan andra är möjliga att komma över till vettiga priser för den eller de som är intresserade av denna möjliga genväg till ett framgångsrikt och spännande hästägande, och som då samtidigt är villiga att komma in i Stall Elfvings gemenskap tillsammans med oss i teamet.

Lyx Håleryd efter seger på Romme.

Kontakta Joakim eller mig om intresse finns. Dock är jag själv semesterledig de närmaste två veckorna, och då otillgänglig. Jag körde på mest hela sommaren då jag hade att se fram emot en resa som dessa små liv (som nu är vuxna) förärat sina föräldrar med, för att fira Camillas och min 30-åriga bröllopsdag. Jag tror, eller rättare sagt vet, att vi fyra kommer att få två härliga veckor tillsammans i värmen!

Jag är tillbaka i selen igen den 3 december, och fram tills dess önskar jag er alla allt gott!