Foto: Martin Langels/ALN Solvalla 20210825 Foto: Martin Langels/ALN
Solvalla 20210825

Den 25 augusti var det dags för Stall Elfvings första tvååring att äntra tävlingsovalen 2021. Väsby Häst AB:s Bovary Face (Mosaique Face-Read My Face e. Raja Michi) debuterade på Solvalla, och hon tog de flesta med storm! Redan i värmningen skvallrade hon om sin storhet, vilket ledde till att spelarna gjorde henne till megafavorit på toton. Joakim lät henne bekanta sig i en första lätt värmning för att sedan låta kusken, Magnus A Djuse, känna på henne i en andra uppvärmning. Joakim berättade att Magnus var mäkta belåten med värmningsintrycket, vilket också gav Magnus ett stort självförtroende inför loppet. Det sistnämnda bekräftades av Magnus i segerintervjun. Loppet avgjordes i störtregn, Bovary tog inte fatt maximalt direkt i startögonblicket och tvingades trava utvändigt om ledaren. Tempot var lågt under vägs i ruskvädret, men i slutfasen var det bara en häst på banan med en mycket nöjd kusk i sulkyn. Segertiden skrevs till 1.20,4, en tid som säkert kan pressas ordentligt under mer gynnsamma förutsättningar.

Joakim var en mycket stolt och glad tränare. Han visste att hon var väldigt väl förberedd inför debuten, men en debut är alltid en debut och Joakim var mäkta imponerad av hur hon uppförde sig i allvarets stund! En ros även till skötaren, My Hedberg, som är ny i teamet men som är minst sagt van att umgås med stjärnhästar efter sin tid hos Robert Bergh (bl.a. Power). Och vi glömmer heller inte Ronny Israelsson och Roger Borg som medverkat i inskolningen fram till för en dryg månad sedan.

Avslutningsvis ett stort GRATTIS till ägaren, Hans Sköld/Väsby Häst AB. Hans har satsat stort på Stall Elfving och han är väl värd att ha en häst med en, som man kan tro, stor potential!

Spännande fortsättning följer. Bovary Face, lägg namnet på minnet!