Det här är tiden på året då hästar med lite större ambitioner gör årsdebut efter en träningsperiod under vintern. Detta gäller även för Stall Elfvings del och tisdag denna vecka äntrar tre av stallets mer namnkunniga hästar tävlingsovalen för första gången i år på Bergsåker.

Det numer treåriga stoet Bovary Face (fotot ovan) inledde sin karriär på bästa sätt som tvååring på Solvalla och utnämndes till dagens höjdare på sulkysport.se. Det följdes av en andraplats i ett starkt fält, också på Solvalla. Därefter riktades blickarna mot en penningstinn tvååringsserie i Norrland, med final på Bergsåker. I försöket på Umeå snubblade hon till på den kladdiga banan cirka 300 meter från mål och tappade 20-talet meter, men reparerade till en målfotoförlust till den som sedermera även vann finalen på Bergsåker. I finalen kunde inte Bovary Face göra sig rättvisa på grund av en infektion som blossade upp under loppet, varför bokslutet för tvåårssäsongen inte blev det förväntade. Nu har hon i alla fall haft en lång frisk period där hon skött vinterträningen på bästa sätt. Det första stora målet är Margareta-loppet för treåriga ston den 26 mars, som är stängt vid 150.000 kronor. För att få ett lopp i kroppen inför detta passar därför loppet på Bergsåker bra, och från ett innerspår ser uppgiften tilltalande ut. Stallets lärlingstalang Jenny A. Björk får chansen i sulkyn.

Miljonären Global Tailwind är det sedan dags för i det femte loppet. Det blev bara sex starter förra året för honom, men dessa inbringade respektabla 181.500 kronor. Det här är en riktig hedershäst som vi hoppas skall ha mycket kvar att hämta. Dwight Pieters – med nyvunnen utmärkelse på Dalatravsgalan – sitter i sulkyn.

Dwight får även chansen bakom Twigs Got U. i det sjunde loppet. Denne anlände till stallet under fjolåret från Johan Untersteiner och är hittills obesegrad i regi Stall Elfving efter tre starter. Segrarna har också varit av det mycket imponerande slaget, och det här är verkligen en häst att hoppas på under 2022.

Sammantaget håller vi alla tummar för en trevlig tisdag på Bergsåker för stallet.