Ice Pack, Joakim Elfving
Ice Pack med skötaren Sanna Kumanto

Det är med stor glädje vi noterar att stallformen infunnit sig på allvar för Stall Elfving. Veckan för stallets del inleddes under måndagskvällen på hemmabanan Romme. Där svarade duon Sun´s Exciting och Twigs Got U för insatser som i båda fallen var värda ett ännu bättre öde än de andraplatser det kom att handla om. Den förstnämnde kämpade storstilat utvändigt ledaren och det var sånär att det räckte till seger igen för denne segermaskin. Han var dock mycket stor i nederlaget på fina tiden 14,7a/2140. Fem segrar och en andraplats på bara sju starter är dock minst sagt godkänt så här långt för Sun´s Exciting som ägs av Hästskjuts i Nybro HB och sköts av Helena Grejs.

En minst sagt fin tid noterades även Twigs Got U. för med 11,5/1640. Efter en ganska tuff inledning i spåren hamnade han i en fin position varifrån han levererade en rykande finish som sånär resulterade i seger. Insatsen gav dock ett ordentligt formbesked som lovar gott inför den närmaste framtiden! Äger gör G-Kraft HB i Strängnäs och skötare är Linnea Durhan.

På tisdagen gick färden till Sundsvall och Bergsåker där vi också kunde notera oss för två mersmakande andraplatser. Först ut var Dino Cream, som verkligen gått från klarhet till klarhet den senaste tiden. Från ledningen höll hon sånär undan då det inte räckte med kanonfina 13,6/2140 och en avslutning på under 1.11 sista halvvarvet. Hårda bud! Dino Creams insats gör dock att vi ger henne chansen i uttagningarna till Derbystoet på tisdag, det är hon värd! Äger gör Dinohyppus AB i Borlänge och skötare är Linnea Durhan. Med till Jägersro följer också Conch On Inn för Derbykval.

SG´s Alecta fortsätter att glädja oss på tävlingsbanan. Trots en mycket snabb avslutning fick hon nöja sig med en andraplats den här gången efter sina två inledande starter och segrar. Hennes uppträdande var annars jättebra även denna gång och treårstoets agerande så här långt inger med all rätt stora förhoppningar för de inblandade inför framtiden! Easy KB äger och Helena Grejs sköter SG´s Alecta.

Sedan kan vi avsluta dessa rader med positiva ord om två fina tvååringar som vi visade upp i Örebro idag fredag. Ice Pack tog täten utan problem och följdes av Timo Nurmos-tränade storfavoriten Tino Barosso (spelad till 13 för 10). Efter en lugn inledning på 1,20,5 första tusen skärpte Jorma Kontio tempot rejält och tog emot storfavoriten med varma servetter. Tino Barosso galopperade på upploppet och galopperade gjorde även vår debutant Luke Combs i rygg på tätparet i den sista svängen. Luke Combs trivdes inte med grussprutet men såg annars mycket fin ut även han och han hittade travet igen och kunde komma tillbaka till andraplatsen. Två jättefina tvååringar som vi är mycket stolta och glada över att ha i stallet! Ice Pack ägs av Easy KB och sköts av Sanna Kumanto och Luke Combs ägs av Stall Elfving och sköts av My Hedberg.

Vi har nu presenterat tre tvååringar i år som alla uppträtt förtroendegivande och alla siktar nu mot Breeders Crown på Bergsåker nästa vecka. Den tredje, Väsby Häst AB:s Com Isidor, har verkat fin i träningen efter den mersmakande andraplatsen i debuten.

Nu laddar vi om för nytt besök i Örebro imorgon där vi håller alla tummar för vår lille härlige krigare Jack J.E. i den öppna E3-finalen!