Inga framgångar för våra fina tvååringar denna gång

Våra fina tvååringar hade ingen lycka med sig i samband med Breeders Course-försöken på Solvalla. Com Isidor galopperade innan bilen släppte (visade grymma fartresurser efter felet) och Ice Pack, som tidigare varit säkerheten själv, klev även han över i fel gångart kort efter start. Det är sånt som händer ibland med orutinerade tvååringar. För Luke Combs del blev uppgiften i jobbigaste laget, men alla dessa tre har redan visat att dom har den rätta talangen för att ha en ljus framtid på tävlingsbanan. De kommer säkert att kunna revanschera sig inom kort, tror vi.

Nya chanser till finalplatser på fredag

Redan på fredag ges stallet möjligheter till nya finalplatser i unghästcirkusen. Det handlar om uttagningslopp till Kriteriet och Kriteriestoet. Vi har Jack J.E. som provar i Kriterieuttagningen. Jack J.E. har redan lyckats kvala in till två stora finaler för årgången (Breeders Course som tvååring samt korta E3 som treåring). Vår lille härlige krigare gör alltid sitt bästa, men spår 12 drar naturligtvis ner förväntningarna något. Claes Sjöström har rattat Jack J.E. med den äran tidigare och får chansen igen.

Claes sitter även upp bakom vårt treåriga sto Bovary Face. Det gjorde han även i lördags när hon vann en övertygande seger på Dalatravet Romme. Bovary har kommit alltmer i formhänseende den senaste månaden, efter att ha varit nedsatt i omgångar. Även i hennes fall har inte fru Fortuna varit med i spårlottningen, utan Bovary Face har även hon ett bakspår (10) att övervinna.

Vi önskar ägare och skötare (Jack.J.E.; Hästskjuts i Nybro HB&Thuveprofiler AB skötare: Sanna Kumanto Bovary Face: Väsby Häst AB skötare: My Hedberg, ett hjärtligt lycka till!

Foto: Bovary Face från ett tidigare lopp på Solvalla, 2021-08-25.

Inga framgångar för våra fina tvååringar denna gång2022-09-08T09:17:24+00:00

Positiva insatser av alla våra hästar i tisdags


En lång dag för Stall Elfving inleddes med lunchtrav i Rättvik. Vi hade fem hästar till start och med glädje konstateras att ingen av dem gjorde oss besviken!

Sanna dubblerade
Stallets mycket duktiga finska medarbetare Sanna Kumanto hade en klang och jubeldag, med två segrar. Först ut av hennes båda var Mafioso Lynx. Denne har matchats i V75 på sistone och visat fin form i flera starter efter återkomsten till stallet. Mafioso hade ju en framgångsrik sejour hos oss, då ägd av K.M. Hästfarm, förra sommaren och hösten. Efter att ägaren tagit hem honom till Halmstad fick vi chansen att köpa tillbaka Mafioso till stallet genom Stall BKM och där har han hos oss och Sanna hittat sig själv igen. Magnus A. Djuse rattade honom på ett sätt som kom att se genialt ut, och intrycket var gott när mållinjen skars med god segermarginal efter sen lucka. Segertiden 1.15,0/2640.

Sannas andre vinnande starthäst var debutanten Coin Master. Efter att ha sett lite lagom oinspirerad ut under vägs visade han mycket fina takter under slutrundan som han avverkade på en dryg 1.15-tid. Sluttiden blev 1,17,7 och glad ägare till Coin Master är Arthurssons Consulting i Mora AB. Coin Master kommer att vara i elden igen på Romme redan kommande måndag.

Stor i nederlaget var Twigs Got U, luckan kom lite för sent men Twigs Got U. visade upp ett fortsatt gott formbesked. Tiden 1.12,8/2140 skvallrar om en stark insats trots nederlaget

Positiv efter tungt lopp var även S.G.s Alecta vid sin fjärdeplats och även Zanzibars Victoria visade förbättrade takter vid sin tredjeplats. Även S.G.s Alecta startar igen på Dalatravet Romme på måndag.

Efter dessa insatser packade stallet vår hästtransport för avfärd mot Eskilstuna där Cigars Eagle Owl visade att formen fortfarande sitter. Henens tredjeplats från dödens på 1.15,0/2140 skvallrar om att en seger snart kommer att vara inom räckhåll.

Foto: Sanna med Mafioso Lynx & Coin Master.

Positiva insatser av alla våra hästar i tisdags2022-09-08T08:56:16+00:00

Joakim, en del av ATG Talang 2022/2023!

Den andra upplagan av ATG Talang, där sju trav- och galopptränare får möjlighet att utveckla sina färdigheter inom viktiga områden, drar snart igång. Och det är verkligen hedrande och roligt att Jocke tillsammans med sex andra duktiga talanger kommer att vara en del av detta framgångsrika koncept!

På bilden Hasse Backe, som ingår i ATG Talangs resursteam som mentor för deltagarna.

Mer om ATG Talang [travsport.se]

Joakim, en del av ATG Talang 2022/2023!2022-08-31T07:42:27+00:00

Vi har all anledning att vara stolta över våra tvååringar!


Ice Pack, 2-årig hingst e. Muscle Massive u. Lindys Chorus Line.

Det första lite högre doterade loppet för tvååringar – Breeders Crown med 175.000 kronor i förstapris – avgjordes på Bergsåker den 26 augusti. Stall Elfving hade från början tre aspiranter anmälda, men eftersom Luke Combs (Jocose) fick en besvärande hovböld (dock snabbt åtgärdad) fick denne stanna hemma. På plats hade vi duon Ice Pack (Muscle Massive) och Com Isidor (Villiam) och båda gjorde som tidigare, det vill säga skötte sig med den äran precis som i de tidigare starterna.

Ice Pack har visat sig vara startsnabb och travsäker. Från ledningen spetsade han till upploppet där han höll länge och bra till en femteplats på 1.17,9 för körande Ulf Ohlsson. Loppet inbringade 17.000 kronor till ägande Easy KB. Skötare till Ice Pack är Sanna Kumanto.

Tiondelen snabbare var Com Isidor som kämpade storstilat då han attackerade i tredjespår på den sista bortre långsidan. Utan draghjälp gav han allt till slut och klarade andraplatsen, väl understödd av körande Magnus A.Djuse. En insats med mersmak! Hästen är ägd och uppfödd av Väsby Häst AB, som utöver uppfödarpengarna kunde inkassera 87.500 kronor i prispengar för andraplatsen. Skötare till Com Isidor är Helena Grejs.Com Isidor, 2-årig hingst e. Villiam u. Romantic Face.

Underkvällen kunde vi även notera starka insatser för stallet genom Twigs Got U. som genom en mersmakande insats ledde länge och slutade stark tvåa och Cigars Eagle Owl som trots strul med tvärstopp under vägen avslutade jättebra till sjätteplatsen på fina 12,7. Fina formbesked av båda dessa! Duon Suns Exciting och Fast and Go gjorde tyvärr bort sig med galopp i sitt lopp.

Vi har all anledning att vara stolta över våra tvååringar!2022-08-27T15:27:22+00:00

Fin vecka för Stall Elfving med bl.a. dubbelseger för tvååringarna!

Ice Pack, Joakim Elfving
Ice Pack med skötaren Sanna Kumanto

Det är med stor glädje vi noterar att stallformen infunnit sig på allvar för Stall Elfving. Veckan för stallets del inleddes under måndagskvällen på hemmabanan Romme. Där svarade duon Sun´s Exciting och Twigs Got U för insatser som i båda fallen var värda ett ännu bättre öde än de andraplatser det kom att handla om. Den förstnämnde kämpade storstilat utvändigt ledaren och det var sånär att det räckte till seger igen för denne segermaskin. Han var dock mycket stor i nederlaget på fina tiden 14,7a/2140. Fem segrar och en andraplats på bara sju starter är dock minst sagt godkänt så här långt för Sun´s Exciting som ägs av Hästskjuts i Nybro HB och sköts av Helena Grejs.

En minst sagt fin tid noterades även Twigs Got U. för med 11,5/1640. Efter en ganska tuff inledning i spåren hamnade han i en fin position varifrån han levererade en rykande finish som sånär resulterade i seger. Insatsen gav dock ett ordentligt formbesked som lovar gott inför den närmaste framtiden! Äger gör G-Kraft HB i Strängnäs och skötare är Linnea Durhan.

På tisdagen gick färden till Sundsvall och Bergsåker där vi också kunde notera oss för två mersmakande andraplatser. Först ut var Dino Cream, som verkligen gått från klarhet till klarhet den senaste tiden. Från ledningen höll hon sånär undan då det inte räckte med kanonfina 13,6/2140 och en avslutning på under 1.11 sista halvvarvet. Hårda bud! Dino Creams insats gör dock att vi ger henne chansen i uttagningarna till Derbystoet på tisdag, det är hon värd! Äger gör Dinohyppus AB i Borlänge och skötare är Linnea Durhan. Med till Jägersro följer också Conch On Inn för Derbykval.

SG´s Alecta fortsätter att glädja oss på tävlingsbanan. Trots en mycket snabb avslutning fick hon nöja sig med en andraplats den här gången efter sina två inledande starter och segrar. Hennes uppträdande var annars jättebra även denna gång och treårstoets agerande så här långt inger med all rätt stora förhoppningar för de inblandade inför framtiden! Easy KB äger och Helena Grejs sköter SG´s Alecta.

Sedan kan vi avsluta dessa rader med positiva ord om två fina tvååringar som vi visade upp i Örebro idag fredag. Ice Pack tog täten utan problem och följdes av Timo Nurmos-tränade storfavoriten Tino Barosso (spelad till 13 för 10). Efter en lugn inledning på 1,20,5 första tusen skärpte Jorma Kontio tempot rejält och tog emot storfavoriten med varma servetter. Tino Barosso galopperade på upploppet och galopperade gjorde även vår debutant Luke Combs i rygg på tätparet i den sista svängen. Luke Combs trivdes inte med grussprutet men såg annars mycket fin ut även han och han hittade travet igen och kunde komma tillbaka till andraplatsen. Två jättefina tvååringar som vi är mycket stolta och glada över att ha i stallet! Ice Pack ägs av Easy KB och sköts av Sanna Kumanto och Luke Combs ägs av Stall Elfving och sköts av My Hedberg.

Vi har nu presenterat tre tvååringar i år som alla uppträtt förtroendegivande och alla siktar nu mot Breeders Crown på Bergsåker nästa vecka. Den tredje, Väsby Häst AB:s Com Isidor, har verkat fin i träningen efter den mersmakande andraplatsen i debuten.

Nu laddar vi om för nytt besök i Örebro imorgon där vi håller alla tummar för vår lille härlige krigare Jack J.E. i den öppna E3-finalen!

Fin vecka för Stall Elfving med bl.a. dubbelseger för tvååringarna!2022-08-19T16:17:00+00:00

Stall Elfving på plats i samband med Solvalla Yearlingsale den 16 augusti

Den 16 augusti är det dags för en kvalitetsfylld åringsauktion på Solvalla. Självklart kommer Joakim Elfving att erbjuda sina/våra tjänster vad gäller besiktning och inköp av unghästar. Stall Elfving har hållit sig väl framme i unghästloppen de senaste åren och årets 2-åringar uppträder också mycket lovande, där några redan visat sig på banan i kval och lopp.

Om du vill ansluta dig som hästägare i vårt team ta kontakt med Joakim direkt 0736-711536 info@joakimelfving.se eller Bosse Rydgren 0722-110000 bosse.rydgren@stallelfving.se.

Vi ser fram emot att höra av just dig!

Stall Elfving på plats i samband med Solvalla Yearlingsale den 16 augusti2022-08-10T17:31:41+00:00

Vår andelshäst Global Flash är på gång hem till stallet från Frankrike

Global Flash

Vi har fortfarande andelar att erbjuda i det prisvärda och härstamningsmässigt högintressanta 1-års stoet Global Flash. Hon är besiktad och inköpt av Joakim Elfving på plats i Normandie. Joakim föll direkt för detta sto då han besiktade samtliga ettåriga Global-hästar. Hon erbjuds som andelshäst till ett synnerligen konkurrensmässigt pris. Ni kan läsa mer i tidigare införd artikel här på hemsidan.

Hjärtligt välkommen att bli med i ett mycket intressant unghästprojekt!

Vår andelshäst Global Flash är på gång hem till stallet från Frankrike2022-08-10T17:10:46+00:00

Tvååringarna debuterade med mersmak och E3-hästarna svarade för finfina insatser

Vi kunde ju berätta om härliga insatser från stallets hästar i början av den förra veckan, och till vår stora glädje höll det i sig även under tisdagen – fredagen!

På Solvalla under tisdagskvällen startade vi vår första tvååring för året, Ice Pack (Muscle Massive). Han kom verkligen undan med hedern i behåll! Efter en visslande snabbstart satt Ice Pack i ledningen med favoriten på utsidan. Där bakom serverades Svante Båth-tränade Gimmie Brodda en drömlöpning och han tackade för den genom att spurta till en säker seger. Alla de tre första tvååringarna svarade för mersmakande debuter, och vår Ice Pack landade på den fina debuttiden 17,3, efter ett snabbt sista halvvarv som trea. Easy KB äger och Sanna Kumanto är skötare.


Ice Pack (2-årig hingst e. Muscle Massive u. Lindys Chorus Line)

Under fredagen var det sedan dags för nästa tvååring från Stall Elfving att visa upp sig. Com Isidor (Villiam) äntrade då Bergsåkers oval och han, liksom Ice Pack, kördes av Ulf Ohlsson. I ett lopp med bara fem hästar tvingades han ta positionen utvändigt ledaren, alltmedan favoriten gottade sig i rygg. Denne gick inte att hålla ifrån sig över upploppet men Com Isidors insats som tvåa ingav stora förhoppningar om en ljus framtid! Com Isidor landade på tiden 18,4/2140 m. Efter långsamma första 500 meter travade han en bit under 1.17 de sista 1640 meterna. Väsby Häst är uppfödare och ägare och Helena Grejs är skötare till Com Isidor.

Com Isidor
Com Isidor (2-årig hingst e. Villiam u. Romantic Face)

Våra tvååringar har tränat förtroendegivande över lag och vi kommer säkert att få bekanta oss med fler under hösten.

På torsdagskvällen var det dags för uttagningar till årets upplaga av korta E3. Stall Elfving hade två representanter som provade lyckan, och båda kom undan med hedern i behåll trots att de tillhörde de mindre betrodda. Lille Jack J.E. (Nuncio) överraskade många när han efter ett fint lopp travade 11,5 som tvåa, med Claes Sjöström i sulkyn. Detta räckte till final, och där kommer Jack J.E. att starta från bricka nio. Jack J.E. ägs av Hästskjuts i Nybro HB och Thuveprofiler AB. Skötare är Sanna Kumanto.

Jack J.E.
Jack J.E. (3-årig valack e. Nuncio u. Tattletale)

Någon final blev det inte för vårt sto Bovary Face (Mosaique Face) även om hennes insats också var av det positiva slaget. Hon landade på storfina 11,8, vilket räckte till en fjärdeplats. Efter diverse hälsoproblem som lett till att hon stoppats upp under ett antal månader gav insatsen i alla fall en förhoppning om att hon är på rätt väg igen, och även ett bevis på att det finns stora resurser i hennes kropp! Väsby Häst AB äger och My Hedberg sköter Bovary Face.

Tvååringarna debuterade med mersmak och E3-hästarna svarade för finfina insatser2022-08-08T17:30:28+00:00

Hästarna börjar visa framfötterna!

Den senaste veckan har hästarna börjat visa att stallets form är på uppåtgående!

Förra måndagen (25/7) vann Fast and go på nytt rekord 1.15.3m i Rättvik. Han är något av en humörskille som har blandat och gett med sina prestationer men i måndags visade han på god stridsmoral hela vägen in i mål.

I torsdags (28/7) fick vi med oss två segrar hem från Oviken. Det var S.G.’s Alecta som vann i sin debut och My Sea som kämpade till sig en seger på ett ärligt sätt.

I fredags (29/7) fick vår Conch On Inn vinna Dalatravets Rommes fyraåringspris. Conch har tidigare till och från haft benägenheten att strula till det för sig själv men nu fick han återigen visa sig från sin bättre sida.

Global Boost form håller i sig och var trea på V75 i lördags på ett fint sätt igen och en seger borde vara nära förestående framöver.

Igår måndag vann S.G.’s Alecta sin andra raka seger på ett mersmakande sätt. Extra kul att flertalet hästägare var på plats denna kväll i Rättvik!

Och idag fick vi återigen ta en stalldubbel! Denna gång på Hagmyren där Sun’s Exiting tog karriärens femte seger och Cigars Eagle Owl såg jättefin ut när hon på ett enkelt sätt fick vinna sista loppet för dagen i Hudiksvall.

Utöver ovan hästar har flera andra hästar gjort fina prestationer men har delvis haft otur med löpningsförloppen.

Nu är vi på gång!

Hästarna börjar visa framfötterna!2022-08-03T08:09:44+00:00

Spännande lunch med fin utdelning på Rättvik

Sun's Exciting & Magnus A Djuse. Foto Mikael Svärdh

Stall Elfving hade fyra hästar ut på tisdagens lunchtrav på Rättvik och fick njuta av dubbel segerglädje. I det fjärde loppet tog Favorite Picture sin andra raka seger. Hon ledde från start till mål och segertiden blev fina 13,7a. Detta femåriga sto ägs av Erik & Rickard Casselbrant och fortsätter hon att utvecklas på detta härliga sätt kommer hon att få ett fint år.

I lopp 7 var det sedan dags för Sun’s Exciting att göra debut. Även här var segerreceptet ledning från start till mål och den fyraårige valacken kunde avgöra med gott om krafter kvar. Hästen ägs just nu av Stall Elfving.

Nämnas bör också Chasingneonrainbow som såg fin ut och slutade fyra samt Fast and Go som gick nytt rekord (15,1am) och kom sexa. I dagens alla lopp styrde Magnus A. Djuse.

Foto: Sun’s Exciting & Magnus A Djuse, av Mikael Svärdh.

Spännande lunch med fin utdelning på Rättvik2022-05-17T14:51:33+00:00
Till toppen