Kaffe Kaka andra raka

 

Bettan fixade segern på Gotland!
Det vankades fina tävlingar på Skrubbs i går med det anrika Gotlandssmycket som huvudlopp. Det är ett dam lopp för inbjudna kvinnliga körsvenner.
Stallet fanns på plats med fem hästar denna fina kväll.
Jenny A Björk red sitt första monté lopp efter sin knäskada och det gjorde hon på sin passhäst My Sea, dom slutade på en fin tredje plats.
Jenny som var inbjuden till Gotlandsmycket körde naturligtvis våran krigare Jack J.E. Ett tråkigt utgångsläge från spår 12 och tredje spår sista varvet fixade dom en fjärde plats, bra jobbat Jenny o Jack.
Sun’s Exciting slutade femma efter en dryg resa utanpå ledaren och Global Boost fick aldrig fritt men efter lite tråcklande så slutade hon fyra med mycket krafter kvar.

I kvällens sista lopp startade Grab a Bite det var ett ST lopp för unghästar med 50000 i första pris, hon startade från 20 meter tillägg och Ulf Ohlsson som satt i vagnen fick en fin start och kom framåt allt eftersom som sedan slutade i dödens men tänk att det brydde inte Bettan sig om utan hon krossade motståndet med att tacka för sig i sista sväng  och hon vinner på den fina tiden 1.15,0 volt.

Grattis till ägare samt Sanna Kumanto som sköter Bettan!

Kaffe Kaka andra raka2023-06-02T08:11:32+00:00

Seger på Sundbyholm

Grab a Bite åkte till Eskilstuna i dag för att starta i ett ungdomslopp. I sulkyn satt duktiga Emelie Pettersson som fixade ett fint lopp till Bettan och hon tackade för det med att vinna med flera längder. Sanna som sköter Bettan på bästa sätt fanns förstås vid hennes sida under kvällen. Bra jobbat!

Vi gratulerar ägarna kring denna fina häst.

Seger på Sundbyholm2023-05-23T18:57:58+00:00

Jack J.E Fixade segern!

Lyckad resa till Gotland!
Jack J.E. har en spännande tid framför sig. Som två och treåring har han härdats i dom större årgångsloppen och när ett vanligt lopp erbjöds då tackade Jack för sällskapet med att vinna. Han startade i dagens andra lunchlopp och det hade kunnat sluta riktigt tråkigt i första sväng då han fick en galopperande häst framför sig det blev trångt och besvärligt men både häst och kusk redde ut det på bästa sätt. När alla hade tagit sina positioner började Jack att avancera framåt det blev tredje spår tills han nådde utvändigt om ledaren och båda dessa hästar lämnade fältet och som den krigare han är så avgjorde han precis innan mål. Stort grattis till Hästskjuts i Nybro HB & Thuveprofiler AB även till Jacks skötare Sanna Kumanto och uppfödare Joakim Elfving. Det här var ni värda!!

Med i bussen fanns även Mafioso Lynx och Grab A Bite. Mafioso blev hängande i fjärde spår fick backa till sista häst, avancerade sedan framåt på sista varvet och avslutade riktigt bra efter lång träningsperiod.

Även Grab a Bite gjorde ett bra lopp efter en del positions problem efter vägen och slutade på en fin tredje plats efter lång frånvaro.

Med på resan var även mamma Lenas Nuage  D’inverne han ville inte vara sämre och avslutade loppet med en virvlande slutspurt och stack ifrån konkurrenterna med hela fem längder till överlägsen vinst.

Petter Karlsson skötte tömmarna på bästa sätt med samtliga våra hästar..
Med oss hem i bussen fick vi en fin ett- åring

Grattis till alla inblandade det här gjorde vi bar!

Jack J.E Fixade segern!2023-05-10T14:36:51+00:00

Vinnare på Rättvik o Romme

Tävlingarna börjar dugga tätt nu när vi börjar komma in i vår/sommar månaderna. Efter en mycket bra prestation så kunde Sun’s Exciting fixa en plättlätt seger på Rättvik med Ulf Ohlsson i vagnen, grattis säger vi till Hästskjuts i Nybro HB som äger och till Helena som sköter Sune. Med till Rättvik var också Lome Lotus som slutade på en fin andra plats, Fast and Go fick däremot aldrig fritt och blev sittande med krafter kvar i rygg på hästar över mål, bättre lycka nästa gång.

I tisdags var det dags att få börja tävla på Romme igen efter en månads uppehåll.
Vi hade två hästar till start och den första var Blue Pearl som slutade på en femte plats med en sylvass spurt, snart så måste det vara din tur att få sätta nosen först!
Den andra var Mayia Exclusive hon öppnade snabbt bakom bilen och tog genast hand om ledningen, där satt Ulf Ohlsson som körde och bara bevakade sin position när upploppet nalkades så lättade han på tömmarna och gled i från sina konkurrenter till en lätt seger. Stort grattis GurMiq HB och till My som sköter.

 

Vinnare på Rättvik o Romme2023-05-03T21:07:29+00:00

Teamets kväll

Personalens kväll på Rättvik som dom skötte galant!

I lopp två startade  Blue Pearl och Malthe Arp som slutade på en fin andra plats, Malte bemästrade denna inte helt enkla dam på ett mycket bra vis, det blev en ganska tung resa men dom stred ända in i mål och gjorde det med mersmak. Helena Greijs som sköter Pärlan som hon kallas till vardags fanns med och skötte selningen.

Därefter var det Sanna Kumantos tur med sin passhäst Fast and Go, hon serverade Fast ett perfekt lopp i rygg på ledaren och luckan kom ca 450 kvar och där tackade dom för sällskapet och stack till en mycket säker seger. Bra gjort Sanna och Fast.

Sedan i lopp sex var det Lucas Svanbergs tur att försöka ta ledningen med Jenny A Björks passhäst My Sea. Alla som har haft spår ett i början av sin karriär vet att det är inte helt enkelt, men va bra du gjorde det Lucas  det var inget snack om saken vilken som skulle ha ledningen! Däremot så hade  inte My Sea någon bra dag men ni fixade  ändå så att ni fick en slant med er hem.

Helena och Jenny fanns vid deras sida under hela kvällen.

Stort grattis till samtliga ägare och mitt team ni är bäst!

Teamets kväll2023-04-16T17:58:00+00:00

vinst på Hagmyren

Påsken avslutades med seger på Hagmyren för Twigs Got U. Trots tredje spår och utanpå ledaren sista varvet så satte han nosen först, Ulf Ohlsson satt i vagnen.
Bussen hade tre till hästar med sig på denna tripp, Freddan J.E. kvalade med godkänt resultat och får nu börja att tävla, Lome lotus fick med sig en fin tredje plats efter galopp och Blue Pearl gjorde en fin upphämtning efter startgalopp och slutade på en femteplats.

Grattis till samtliga inblandade!

 

 

 

 

 

 

 

vinst på Hagmyren2023-04-10T20:29:58+00:00

Årspremiär och Debutseger

Då det har fokuserats mycket på kvarka i mitt unghäststall så har mycket annat kommit i skymundan, bland annat att Lome Lotus fick vinna i sin debut när Rättvik slog upp portarna för året. Han kördes till ledning och där ville han inte släppa någon förbi sig. Många sjukdomar har kantats denna fina kille men nu får vi hoppas att detta fina intryck får hålla i sig. I

I vagnen satt chefen själv och sköter honom gör Sanna Kumanto . Grattis till er samt ägare Lotus Easy.
Fortsatt trevlig Påsk till alla!

 

Årspremiär och Debutseger2023-04-08T05:59:27+00:00

Vasalopps vecka

Ibland så hinner vi med lite annat än hästar!
Två helger på rad så har vi ägnat lite tid till friskvård.
My  Hedberg började förra lördagen med att åka tjejvasan 3 mil hon gjorde det i stålande solsken och hon möttes av glada hejarop efter spåret.


I fredags deltog stallet i staffetvasan som kom i mål de 9 milen på fina 7 timmar och 38 minuter.

Helgen avslutades i dag med att Jenny Björk åkte hela vasaloppet. Grymt jobbat alla! Nu är vi fulltankade med energi i färdens spår för framtida segrar.

Vasalopps vecka2023-03-05T19:23:31+00:00

Vinst för Nikita Boko i debuten

Alltid lite spännande såhär års när unghästarna börjar komma ut till start.

Kvällens tävlingar avgjordes på Sundbyholm där vi hade Nikita Boko till start i Svensk Travsports Unghästserie- Treåringslopp för ston med 40000 i första pris.
I sulkyn satt Magnus A Djuse och Nikita gjorde oss inte besvikna hon fixade en lätt seger till ägarna Jan Spåls inv AB & Anders Spåls inv AB.
Med på resan var även hennes skötare Jenny Björk.

Vi gratulerar alla berörda och fortsättning följer!

Vinst för Nikita Boko i debuten2023-02-21T20:43:01+00:00

Gala på Dalatravet

Jocke hyllade sina medarbetare stort efter att han utsetts till Årets Tränare 2022.

Vi är ett team och alla är delaktiga i detta pris!

Jag har dom som står bakom mig att tacka! Dom betyder allt!
Även  hästägarna som ger oss förtroende att förvalta deras hästar på bästa sätt.

My Hedberg blev även hon utsedd till Årets segerrikaste hästskötare 2022
Jenny Björk blev utsedd till bästa B/K körsven.

Grattis till hela mitt team!
Välkommen 2023 nu kör vi!!!

 

Gala på Dalatravet2023-02-19T17:52:32+00:00
Till toppen