©ALN Pressbild AB

Incase of Fire, ©ALN Pressbild AB

Stallet hade en spännande kväll på hemmaplan under måndagen. Först ut var Chasingneonrainbow (e. Walk the Walk), som ni kanske har hört om via det inslag som ligger på vår hemsida. Det här är en häst som ligger Joakim oerhört varm om hjärtat. Hästen såg fantastisk ut under loppet men måhända var tempot lite överförfriskat? Han varvade på en tid under 1.15 men kunde trots det inte skaka av sig Claes Sjöströms Illapa, som sedan tackade för draghjälpen och vann på kanonfina 1.15,8. ”Neo” blev tvåa och sedan var det ”en mil” till övriga. Men ”Neo” gjorde i alla fall ett starkt intryck med sin härliga utstrålning.

I lopp 2 var det dags för Incase of Fire. Joakim har gett hästen en tyngre träningsperiod sedan han senast satt fast på Bergsåker med vinnarkrafter. Rikard Skoglund styrde Incase of Fire till täten medan den knappe favoriten, italienaren Cash Top togs lugnt i starten. Rikard kunde ta upp rejält efter första 500 m och Cash Top kunde glida fram utvändigt Incase of Fire utan att det kostade fart och kraft. Man varvade på 1.17. Slutrundan gick mycket snabbare och Cash Top kunde betvinga en tapper Incase of Fire efter en avslutande 1.11-runda för de båda. Incase of Fire kommer säkert att må bra av denna genomkörare efter uppehållet med tung träning, och stallets förhoppningar inför Kriteriet kvarstår naturligtvis.

Även Hawk Sisu var ute och rörde på sig och slutade sexa på 1.16,0, utan att utmärka sig speciellt den här gången. Han har dock gjort intryck av att kunna lite bättre, och vi hoppas att det lossnar snart även för honom.