Våra fina tvååringar hade ingen lycka med sig i samband med Breeders Course-försöken på Solvalla. Com Isidor galopperade innan bilen släppte (visade grymma fartresurser efter felet) och Ice Pack, som tidigare varit säkerheten själv, klev även han över i fel gångart kort efter start. Det är sånt som händer ibland med orutinerade tvååringar. För Luke Combs del blev uppgiften i jobbigaste laget, men alla dessa tre har redan visat att dom har den rätta talangen för att ha en ljus framtid på tävlingsbanan. De kommer säkert att kunna revanschera sig inom kort, tror vi.

Nya chanser till finalplatser på fredag

Redan på fredag ges stallet möjligheter till nya finalplatser i unghästcirkusen. Det handlar om uttagningslopp till Kriteriet och Kriteriestoet. Vi har Jack J.E. som provar i Kriterieuttagningen. Jack J.E. har redan lyckats kvala in till två stora finaler för årgången (Breeders Course som tvååring samt korta E3 som treåring). Vår lille härlige krigare gör alltid sitt bästa, men spår 12 drar naturligtvis ner förväntningarna något. Claes Sjöström har rattat Jack J.E. med den äran tidigare och får chansen igen.

Claes sitter även upp bakom vårt treåriga sto Bovary Face. Det gjorde han även i lördags när hon vann en övertygande seger på Dalatravet Romme. Bovary har kommit alltmer i formhänseende den senaste månaden, efter att ha varit nedsatt i omgångar. Även i hennes fall har inte fru Fortuna varit med i spårlottningen, utan Bovary Face har även hon ett bakspår (10) att övervinna.

Vi önskar ägare och skötare (Jack.J.E.; Hästskjuts i Nybro HB&Thuveprofiler AB skötare: Sanna Kumanto Bovary Face: Väsby Häst AB skötare: My Hedberg, ett hjärtligt lycka till!

Foto: Bovary Face från ett tidigare lopp på Solvalla, 2021-08-25.