Conch on Inn, Global Boost & Toscana Southwind

Framgångarna kom på löpande band under Rättviks lunchtävlingar på tisdagen. Säsongspremiären på vår andra hemmabana hade inte kunnat börja mycket bättre.

Conch on Inn inledde segertåget från stallet när han efter en lugn inledning påpassligt avancerade och hittade andra utvändigt inför slutrundan. Över upploppet kunde sedan körande Rikard N. Skoglund nöjt konstatera att segermarginalen blev säker på tiden 16,4/2660 m. Conch On Inn ägs av HB Challe och skötare är My Hedberg.

I loppet efter fick My Sea däremot en mer hopplös uppgift då han tvingades att via tredje/fjärdespår i första kurvan avancera fram till dödens. Att han tröttnade över den senare delen av upploppet och dalade till en sjätteplats må vara honom förlåtet.

Twigs Got U. kom även han undan med hedern i behåll i sin andra start för året som trea. Vann gjorde storfavoriten Santos de Castella efter att ha dirigerat loppet från spets, men Twigs Got U:s avslutning under slutrundan var av det positiva slaget och lovar gott inför framtiden.

I det femte loppet var det dags för duon Global Boost och Persos Last Date att äntra ovalen. Den sistnämnda hittade Magnus A.Djuse andra utvändigt med Global Boost och Rikard N. Skoglund i rygg.
Global Boost flög sedan fram över upploppet till en säker seger, vilket var välförkänt efter idel strul med löpningsförloppen i de senaste starterna. Segertiden 16,1/2140 m auto. Helena Grejs är skötare till Global Boost, som ägs av Gebe HB. Persos Last Date var inte långt efter som fyra.

Zanzibars Victoria debuterade på 18,7/2140 auto. Hon visade både i värmning och lopp att hon kunde öppna snabbt bakom bilen. I loppet lade hon dock till synes bort lite krafter på att vara lite för pigg i ledningen under vägen, vilket gjorde att krafterna tröt till slut och hon fick nöja sig med en fjärdeplats.

Slutligen kunde vi avsluta en riktig toppdag för stallet med ytterligare en vinnare. Inte ens en galopp cirka 1200 m kvar hindrade Toscana Southwind att ta sin tredje raka seger. Att hon sedan hann fram till segern på tiden 16,5g/2140 m auto var imponerande! I sulkyn satt Magnus A.Djuse, som även vann med henne för två starter sedan i Karlstad. Glada ägare till detta kapabla sto är Dala Dala AB och Hansen Veterinärpraktik AB. Nämnas bör även skötaren My Hedberg, som hade en härlig dag i Rättvik!