©ALN Pressbild AB ©ALN Pressbild AB

Under förra fredagens Kriterieuttagningar gick det verkligen inte som vi hoppats och trott. Stallet tyckte sig ha två fina treåringar som provade lyckan. Både Conch On Inn och Incase of Fire har ju under året visat prov på färdigheter som berättigar stora förhoppningar även i sammanhang som det här.

Först ut var Conch on Inn, för dagen med Örjan Kihlström i sulkyn. Örjan körde för position redan efter ett knappt varv, och det såg ut som att det skulle kunna bli en fin resa i andra par utvändigt. Men Conch on Inn ville annat och slog på en tillsynes ganska omotiverad galopp efter dryga varvet.

Incase of Fire såg jättefin ut i värmning och provstart och han hade skött den finslipande träningen på ett sätt som gav förhoppningar. I loppet valde körande Rikard Skoglund att lämna andra par utvändigt för att köra fram utvändigt ledaren. Under slutrundan fick sedan Rikard, enligt egen utsago, ”ett ton i den ena tömmen” och han fattade att allt inte stod rätt till. Incase of Fire kunde på grund av detta inte alls göra sig rättvisa.

Idag torsdag går därför transporten till Mälarkliniken för en grundlig undersökning. Med i den transporten är även Conch on Inn. Naturligtvis är det mycket tråkigt när det händer sådana här saker i så här viktiga sammanhang, men vi känner oss säkra på att det här handlar om hästar som är av sådan kvalitet att de kommer att synas i stora sammanhang i framtiden.