Det är spännande tider i stallarna så här på sensommaren/hösten. Nya ettåringar kommer in i stallarna samtidigt som en del av tvååringarna börjar allvaret som tävlingshästar, och det skeendet är vi i allra högsta grad inne i nu i Stall Elfving. Och det ser spännande ut på alla fronter för oss!

Om vi ser till tvååringarna så har vi redan kvalat in fem (premiechansade) och två har genomfört sina premielopp. Först ut att kvala den 23 juli var stona Bovary Face (Mosaique Face-Read My Face) och Grab A Bite (The Bank-Arby’s Amalia). Båda skötte sig, precis som i uppträningen, helt exemplariskt och travade 1.21,3 respektive 1.21,4. Den 30 juli var det dags för stoet Eclair (Zola Boko-Vol Au Vent) som noterades för 1.21,7, och hon fick också en bra upplevelse. Den 16/8 äntrade duon Jack J.E.(Nuncio-Tattletale) och Debbie Kronos (Raja Mirchi-Vicky Kronos Romme-ovalen. Valacken Jack J.E. travade 1.18,7 med snabbare sista 1000 m och stoet Debbie Kronos 1.19,6 med en galopp i slutsvängen. Även dessa båda skötte sig med den äran, totalt sett.

På premieloppssidan noterar vi godkänt premielopp den 30/7 av Bellissima A.F. (Rokkakudo – Limbo Broline) 1.32,0 och den 16/8 Zanzibars Victoria (Victor Gio-Zanzibar Winner) 1.28,1. Avslutningsvis vad gäller stallets tvååringar så finns det fler som kommer att synas i kvalsammanhang inom kort. Huruvida och i vilken utsträckning stallet kommer att synas i tvååringsloppen framöver blir framför allt en fråga för Joakim, men även tillsammans med respektive ägare att komma fram till. Men vi har ju även i år fått ett kvitto på att vi har ett träningsupplägg för unghästarna som fungerar, vilket känns viktigt inför framtiden. Dessutom har ju stallet – och speciellt unghästarna – fått en mycket intressant tvåbent förstärkning i Dwight Pieters.

Om vi förflyttar blickarna till ettåringarna har vi redan åtta på plats och betydligt fler har aviserat ankomst den närmaste tiden. Ser vi till de åtta handlar det om Call Her a Threat (sto e. Broadway Hall-Explosive Attitude e. Explosive Matter), Com Isidor (hingst e. Villiam-Romantic Face e. Raja Mirchi), Com Rolf (hingst e. Djali Boko-Europhile Am e. Gift Kronos). Europhile Am var själv tvåa i Stoderbyt och kommer från ett mycket intressant möderne. Freddan J.E. (hingst e. From Above-Bella Gigant e. Giant Force) Bella Gigant var lite av Joakims favorithäst i ungdomen.

Luke Combs (hingst e. Jocose-Up In The Trees e. Maharajah). En av de sista hingstarna efter framlidne Jocose. Joakim vann ju det merittyngda tvååringsloppet Svampen med Jocose-sonen Mi Ma Ohrtus ifjol. I den vevan kom Luke Combs i hans väg, och Joakim kunde inte värja sig. Det var kärlek vid det första ögonkastet och Joakim köpte in unghingsten till stallet. Mamman var finalist i Kriteriestoet.

Namaste Boko (hingst e. E L Titan-Fuchsia Boko e. Muscles Yankee) hittade Joakim i en hage i Skåne och tycke uppstod. Samtidigt kontaktades Joakim av en för honom ny hästägare som var på jakt efter en unghäst. Joakim rekommenderade Namaste Boko, och det blev affär.

Nikita Boko (sto e. Father Patrick-Hello I Love You e. Love You) Mamman har tidigare lämnat In Love Boko, som tävlat nyttigt i Stall Elfvings regi. Fanns i Skåne på samma domäner som ovanstående Namaste Boko när Joakim besiktade henne, och det är ingen tvekan om att det är två mycket fina ettåringar som vi tycker det skall bli väldigt spännande att stifta ytterligare bekantskap med.

Pedal To d´Metal (hingst e. Panne de Moteur-Arby’s Amalia e. Gidde Palema) Mamman vann nio raka från debuten och var en riktig s.k. snackhäst. Hon har tidigare bara en avkomma – tvååriga Grab A Bite- också hon i vår regi. Grab A Bite har skött sig mycket bra i träningen, är redan inkvalad och hon är av den lovande sorten.

Sara J.E. (sto e. Nuncio-Little Miss Sweden e. Yankee Glide) Också detta en av stallets egna uppfödningar. Mamman har lämnat treåriga I Love Faux Depart som i våras vann på 1.16,3, och Little Miss Sweden kommer ifrån en av världens bästa moderslinjer (Delmonica Hanover).

Noteras bör att de ettåringar som stallet fött upp eller köpt in är alla till salu till rätt köpare om de blir kvar i vår träning. De är alla inkörda/besiktade av Joakim. Hör av er till Bosse Rydgren 0722-110000 vid intresse.