Foto:Christer Norin/ALN Bergsåker 20210828. Qeen Roc, Jokakim Elfving.

Foto:Christer Norin/ALN Bergsåker 20210828. Qeen Roc, Joakim Elfving.

Stallet hade en hektisk helg med resor till Sundsvall både fredag och lördag.

Under fredagen presenterade vi ytterligare ett par fina tvååringar. Jack J.E. (e. Nuncio) och Debbie Kronos (e. Raja Mirchi) belastades båda med bakspår i detta starka Breeders Crown-fält, men båda kom undan med hedern i behåll som fyra på 17,5 respektive femma på 17,6. Jack J.E.s ägare Hästskjuts i Nybro HB & Thuveprofiler AB samt Debbie Kronos ägare Jan Spåhls Invest AB har alla möjligheten att få njuta av många spännande travlopp med dessa lovande springare i framtiden tror vi.

Däremot ägnade sig Temduang Boko återigen åt galopp, den här gången i spetsstriden in i första sväng. Men med tanke på hur stoet ser ut och känns för dagen kommer hon att sitta där snart som en vinnare.

Inom lördagens V75-omgång hade vi två hästar med. Våra förväntningar var stora på comebackande Conch On Inn efter fina träningsrundor, men efter en missad start på grund av allmänt rörig voltning i hans volt kom han aldrig in i loppet. Dessutom ändade det hela med en galopp i sista sväng. Men Conch On Inn kommer igen, var så säker! Närmast är siktet inställt på Kriterieuttagning.

Dock smög sig mungiporna uppåt igen när hedersmärren Qeen Roc svarade för en fin tredjeplats i det högt doterade lärlingsloppet Lars Lindbergs Minne. Marcus Lilius gav henne ett fint lopp i rygg på ledaren och tredjeplatsen belönades med fina 55.000 kronor. Grattis till ägaren Qeen Roc HB och skötaren Sanna Kumanto.