SENASTE NYTT

Bra oktobermånad så här långt – 29 starter har gett 9 segrar!

oktober 22nd, 2021|

Hacker Am med Dwight & Joakim (Foto: Thomas Gustafsson/ALN, Romme 20211002)

Efter en dipp under sommaren har Stall Elfving funnit vinnarformen igen. Hittills har vi hela 31% segrar i månadens 29 starter, vilket är siffror som verkligen piggar upp alla som är involverade i stallets framgångar. Även ekonomiskt börjar det bli positiva siffror då vi idag, den 22 oktober, passerade 5 miljoner inkört till stallet. Vi närmar oss därmed fjolårets rekordår trots hacket i verksamheten i somras.

Ser vi till den sportsliga biten tog nu senast Twigs Got U. en smått imponerande seger idag på Romme. Den insatsen ger förhoppningar om en ljus framtid för den hästen! Grattis till ägarna bakom G-Kraft AB i Strängnäs och skötaren Linnea Durhan. Hästen tog även en Rommeseger tidigare i månaden, då med Jimmy Dahlman i sulkyn.

Tidigare under månaden har även Hacker Am fått segerdefilera två gånger båda gångerna för Dwight Pieters, ägaren Väsby Häst AB och skötaren Helena Grejs.

Helena Grejs passhäst Chasingneonrainbow tog en överlägsen seger i Umeå för Magnus A. Djuse. Samma kväll tog stallet en snygg trippel på hemmabanan Romme. Som tidigare nämnts var Twigs Got U. en av vinnarna de andra som nådde mållinjen först var Mafioso Lynx ägd av KM Hästfarm i Holm AB skötare Sanna Kumanto och Kurt Cobain ägd av Easy KB med Linnea Holappa som skötare.

Ägaren till Hacker Am, Väsby Häst AB, har ytterligare en seger under oktober så här långt. Hickodelicious debuterade för Stall Elfving med en vattentät seger för körande Rikard N. Skoglund, och detta handlar om en häst med stor inneboende kapacitet med en intressant framtid. Sanna Kumanto sköter Hickodelicious.

Kvar att hylla som oktobersegrare så här långt är Dino Cream. Hon visade stor fighting spirit tillsammans med Dwight Pieters i samband med segern i Rättvik. Hyllas bör även skötaren Linnea Holappa och naturligtvis ägarna i Dinohyppus AB från Borlänge.

Som synes är stallet riktigt på gång, och alla inblandade har nu maximalt fokus på att stallets starthästar skall fortsätta att prestera på optimalt sätt!

Joakim Elfving rekryterar Jenny A. Björk till stallet

oktober 18th, 2021|

(Foto: Hanold/ALN, Rättvik 20210726)

Stall Joakim Elfving har de senaste åren nått allt större framgångar. Inte minst unghästarna har varit med och bidragit till våra framgångar. För närvarande har stallet begåvats med ett 20-tal ettåringar med intressanta förutsättningar, som det naturligtvis är oerhört viktigt att ge de bästa av möjligheter inför allvaret på tävlingsbanan.

Därför är Joakim nöjd och stolt över att ha kunnat locka 26 åriga Jenny A. Björk in i sitt team. Jenny kommer att, tillsammans med Dwight Pieters och under överinseende av Joakim, i första hand ansvara för inkörning och uppträning av dessa ungdomar. Jenny som själv visat framfötterna under ett antal år både i sulkyn och sadeln har även bl.a. förärats med Stig H-stipendet. Hon kommer närmast från en längre anställning hos Erik Lindegren, men har nu valt att söka sig tillbaka till sina rötter i Dalarna. Tillsammans med sin syster Lina kommer hon då även att kunna ha viss kontroll över vad som händer runt familjens verksamhet på Björkbackens Stuteri utanför Borlänge.

Jenny Björk – Jag tycker att det skall bli mycket spännande att bli en del av Joakim Elfvings team, och jag hoppas också att det ska ge mig fina möjligheter att komma vidare i min framtida karriär.

Vi håller tummarna för Dwight, Joakim, Linnea och inte minst Jack J.E. med ägare ikväll

september 29th, 2021|

(Foto: Martin Langels/ALN Solvalla 20210908)

Stall Elfving har även i år lyckats ta fram tvååringar som håller sig väl framme på tävlingsbanan. I fjol vann ju stallet högt doterade Svampen i Örebro med Jocose-hingsten Mi Ma Ohrtus, och årets kull verkar heller inte gå av för hackor. De båda stona Bovary Face och Debbie Kronos har båda övertygande segrar på nationalarenan Solvalla och den tredje vi har haft till start – Jack J.E- är inkvalad för kvällens final i Breeders Course! Stallet innehåller ytterligare ett drygt tiotal lovande tvååringar som alla siktar på en tidig start som treåringar.

Jack J.E. möter ett, minst sagt, tufft motstånd på Jägersro men vi hoppas att han fortsätter att visa sig travsäker, och i kraft av detta får med sig en bit av den stora priskakan. Lycka till!

Tre segrar för Dwight under måndagen

september 21st, 2021|

Dwight Pieters, som har sin grundsysselsättning hos oss i Stall Elfving i Borlänge, firade under måndagen stora framgångar som kusk. Hans engagemang hos oss medger att han i viss utsträckning även ges tillfälle att förkovra sina kuskegenskaper. I linje med detta var Dwight ute på en ”måndagsturné” som började i Åmål där Dwight vann med skrällen Jetsun Dream till hela 31,62 i odds. Därefter fortsatte färden till Gävles kvällstävlingar där Dwight hade tre uppsittningar mot slutet av tävlingsdagen. Två av dessa chanser slutade med seger (Vincent Dana odds 4,43 och Justwalkonby 18,76) vilket resulterade i ett dagsfacit med en skön trippel som lön för mödan för vår Dwight. Vi gratulerar!

Idag är det lite lugnare på kuskfronten och resandet då Dwight Pieters är på grannbanan Rättvik och kör en amatörtränad häst och stallets Mafioso Lynx som gör debut i Stall Elfvings regi. Vi hoppas att segerformen håller i sig!

Fina framgångar på Solvalla!

september 16th, 2021|

(Foto: Martin Langels/ALN/Solvalla 20210915)

En resa till Solvalla med duon Debbie Kronos och Chasingneonrainbow slutade med en första och en andra plats. Båda insatserna tagna med mersmak! Debbie Kronos (e. Raja Mirchi) hade klar kontroll hela vägen i det inledande tvåårsloppet och hon gjorde verkligen ett helgjutet intryck då hon i spets dirigerade tillställningen helt och fullt på fina 1.17,6/2140 m med Magnus A. Djuse. Tvåårsstoet går verkligen en spännande framtid till mötes! Ett stort grattis till ägare Jan Spåls Invest AB, m. fl. och skötare Linnea Durhan.

Det såg länge ut som om Magnus skulle fixa även en andra seger till stallet, men trots en väldigt snabb slutrunda i spets fick Chasingneonrainbow (e. Walk the Walk) motvilligt ge sig den sista biten in mot mål. Det blev i alla fall en fin andraplats på respektabla 1.15,5/2140m i blott andra starten. Kan vi hoppas på tredje gången gillt för ”Neo”? Det vore han verkligen värd!

Ny intressant 1-årshingst till stallet i samband med Menhammar-auktion.

september 16th, 2021|

Forbidden to rest, Foto: Menhammar (Foto: Menhammar)

Joakim hade nöjet att i söndags, för hästägares räkning, ropa in hingsten Forbidden to Rest (e. Panne de Moteur – u. Time is Money ue. From Above). Joakim hade glädjen att besiktiga hästen i samband med ett besök på Menhammar inför auktionen förra fredagen, och han gillade verkligen vad han såg.

Vi börjar att fylla upp med verkligt intressanta ettåringar nu i stallet, vilket känns oerhört inspirerande!