SENASTE NYTT

Spännande lunch med fin utdelning på Rättvik

maj 17th, 2022|

Sun's Exciting & Magnus A Djuse. Foto Mikael Svärdh

Stall Elfving hade fyra hästar ut på tisdagens lunchtrav på Rättvik och fick njuta av dubbel segerglädje. I det fjärde loppet tog Favorite Picture sin andra raka seger. Hon ledde från start till mål och segertiden blev fina 13,7a. Detta femåriga sto ägs av Erik & Rickard Casselbrant och fortsätter hon att utvecklas på detta härliga sätt kommer hon att få ett fint år.

I lopp 7 var det sedan dags för Sun’s Exciting att göra debut. Även här var segerreceptet ledning från start till mål och den fyraårige valacken kunde avgöra med gott om krafter kvar. Hästen ägs just nu av Stall Elfving.

Nämnas bör också Chasingneonrainbow som såg fin ut och slutade fyra samt Fast and Go som gick nytt rekord (15,1am) och kom sexa. I dagens alla lopp styrde Magnus A. Djuse.

Foto: Sun’s Exciting & Magnus A Djuse, av Mikael Svärdh.

Fin framgångsvecka för Stall Elfving!

maj 2nd, 2022|

My Sea & Linnea Durhan

En bra inledning på veckan följdes av en vass avslutning. En extra blomma vill vi ge till Linnea Durhan, då hon hade glädjen att sela ut sin tredje vinnare för veckan i My Sea, som vann avslutningsloppet på Dalatravet Romme i fredags med Ulf Ohlsson i sulkyn. Grattis till ägaren Sjösläntens Konsult & Fastighets AB, som även har den stora glädjen att äga fenomenet Månlycke A.M.

På lördagen styrde stallet kosan till V75-arrangerande Örebro, där fyraårige Conch On Inn svarade för en mersmakande andraplats i ett Klass II-försök för Rikard N. Skoglund. Conch On Inn travade den 2609 meter långa distansen på 14,4a och belönades med fina 55.000 kronor. HB Challe i Orsa äger och My Hedberg sköter den fine fyraåringen. Det är dock osäkert om andraplatsen räcker till att få vara med i finalen under elitloppshelgen, men Conch On Inn visade i alla fall med eftertryck att han duger gott i sin klass!

Spännande andelshäst hos Stall Elfving

april 29th, 2022|

Jag, Joakim Elfving, har besiktat Global Farms ettårskull i Frankrike för lite sedan. Stoet Global Flash e. S.J.s Caviar-Global Tendency e. Andover Hall gjorde ett mycket gott intryck på mig, och jag gjorde affär med planen att få henne som andelshäst i mitt stall.

Fadershingsten S.J.’s Caviar har varit oerhört framgångsrik med de sto-avkommor han producerat. Hästar som Daniel Redéns Conrads Rödluva (11.119.000 kronor) finsktränade men sverigeuppfödda Staro Miami (5.069.719 kronor) Bold and Fresh (4.717.904 kronor) Swept To Victory (3.347.077 kronor) och Global Upper Style (3.137.066 kronor) Sammantaget har han producerat hela 13 stomiljonärer. Lägg sedan till Joakim Löfgrens nytända stjärna Lady Beluga (16 starter 11 segrar 750.000 kronor). Allt detta talar väl sitt tydliga språk vad gäller stoavkommor som tävlat på våra breddgrader?!

Mamman – Global Tendency e. Andover Hall – var också en gedigen tävlingshäst hos Peter Untersteiner. Hon travade in 534.050 kronor och fick rekorden 13,8m och 11,8 ak. Global Flash är hennes andra avkomma. Den första är född 2020 och i träning hos Håkan K. Persson i Halmstad.

Global Flash är uppvuxen i Normandie på Haras de Sou, och där har hon möjlighet att vara kvar till slutet av sommaren för att ta del av ett underbart sommarbete, och även friröntgas, (allt på säljarens bekostnad). Sedan välkomnar vi henne med varm famn till Stall Elfving för uppträning. Fram till dess att hon anländer till oss är alltså allt betalt och ingår i priset nedan.
Vill du vara med på denna spännande satsning är det bara att kontakta Easy KB och teckna sig. Global Flash kommer att kosta 80.000 SEK exklusive moms och delas upp i 20 andelar á 4.000 SEK. Inga ytterligare kostnader fram till och med augusti 2022. Därefter en månadskostnad på ca. 750-800 kronor/andel. Mer information finns på www.easykb.se eller om man har ytterligare frågor kan man i första hand kontakta Bosse Rydgren via bosse.rydgren@stallelfving.se eller via 0722-110000.

Hjärtligt välkommen som hästägare hos oss!

Bästa hälsningar!
Joakim Elfving med personal

Glädjande med dubbelseger i Bollnäs!

april 27th, 2022|


På tisdagskvällen styrde vi kosan mot Bollnäs med tre hästar, vilket resulterade i två mersmakande segrar!
Kvällen inleddes för vår del med den enda plumpen i protokollet då Persos Last Date inte orkade fullfölja från ledningen över upploppet. Men sen startade vårt segertåg!

Twigs Got U. har för det mesta svarat för positiva insatser i loppen sedan han kom till vårt stall. Nu var det dags för årets första fullträff, vilken togs på ett övertygande sätt. Twigs Got U. kunde inte riktigt försvara sitt innerspår, men körande Rikard N. Skoglund kunde påpassligt hitta ut och sitta i spets efter ett drygt halvvarv. Sedan släpptes ingen över bron och segermarginalen blev minst sagt säker på tiden 14,7a/2140. Insatsen lovade verkligen gott för framtiden, vilket inte bara gläder hela teamet i Stall Elfving utan naturligtvis även ett glatt ägargäng i G-Kraft HB och skötaren Linnea Durhan!

Linnea nöjde sig inte med vinst för Twigs Got U. utan selade i två lopp senare ut Favourite Picture, som motsvarade sitt favoritskap på bästa sätt. Favourite Picture har gjort två täta starter och hon var så sent som i fredags trea i Rättvik på en 13-tid 1640a. Den här gången fick hon en behaglig upplevelse, serverad Rikard i spets, och nu räckte det med 16,8/2140a för att bärga en mycket lättvunnen triumf! Grattis till ägarna Erik och Rickard Casselbrant!

Dwight Pieters satsar på kuskkarriären

april 7th, 2022|

Dwight har de senaste månaderna rönt allt större efterfrågan som kusk på landets travbanor. Detta samtidigt som han varit en del i framför allt Stall Elfvings unghästträning. Detta har varit, och är, svårt att kombinera med tävlandet. Detta då det i Dwights fall kommer förfrågningar som inte sällan är i samband med lunchtrav, vilket naturligtvis gör det svårare att få en fungerande logistik på plats för alla parter.

Nu har Dwight bestämt att hans kuskkarriär ska prioriteras, vilket innebär att han sagt upp sin tjänst hos Stall Elfving.

Vi vill tacka Dwight för den tid som varit och önska honom all lycka i det vägval han valt att satsa på i första hand!

Klang och jubelföreställning för Stall Elfving i Rättvik!

april 5th, 2022|

Conch on Inn, Global Boost & Toscana Southwind

Framgångarna kom på löpande band under Rättviks lunchtävlingar på tisdagen. Säsongspremiären på vår andra hemmabana hade inte kunnat börja mycket bättre.

Conch on Inn inledde segertåget från stallet när han efter en lugn inledning påpassligt avancerade och hittade andra utvändigt inför slutrundan. Över upploppet kunde sedan körande Rikard N. Skoglund nöjt konstatera att segermarginalen blev säker på tiden 16,4/2660 m. Conch On Inn ägs av HB Challe och skötare är My Hedberg.

I loppet efter fick My Sea däremot en mer hopplös uppgift då han tvingades att via tredje/fjärdespår i första kurvan avancera fram till dödens. Att han tröttnade över den senare delen av upploppet och dalade till en sjätteplats må vara honom förlåtet.

Twigs Got U. kom även han undan med hedern i behåll i sin andra start för året som trea. Vann gjorde storfavoriten Santos de Castella efter att ha dirigerat loppet från spets, men Twigs Got U:s avslutning under slutrundan var av det positiva slaget och lovar gott inför framtiden.

I det femte loppet var det dags för duon Global Boost och Persos Last Date att äntra ovalen. Den sistnämnda hittade Magnus A.Djuse andra utvändigt med Global Boost och Rikard N. Skoglund i rygg.
Global Boost flög sedan fram över upploppet till en säker seger, vilket var välförkänt efter idel strul med löpningsförloppen i de senaste starterna. Segertiden 16,1/2140 m auto. Helena Grejs är skötare till Global Boost, som ägs av Gebe HB. Persos Last Date var inte långt efter som fyra.

Zanzibars Victoria debuterade på 18,7/2140 auto. Hon visade både i värmning och lopp att hon kunde öppna snabbt bakom bilen. I loppet lade hon dock till synes bort lite krafter på att vara lite för pigg i ledningen under vägen, vilket gjorde att krafterna tröt till slut och hon fick nöja sig med en fjärdeplats.

Slutligen kunde vi avsluta en riktig toppdag för stallet med ytterligare en vinnare. Inte ens en galopp cirka 1200 m kvar hindrade Toscana Southwind att ta sin tredje raka seger. Att hon sedan hann fram till segern på tiden 16,5g/2140 m auto var imponerande! I sulkyn satt Magnus A.Djuse, som även vann med henne för två starter sedan i Karlstad. Glada ägare till detta kapabla sto är Dala Dala AB och Hansen Veterinärpraktik AB. Nämnas bör även skötaren My Hedberg, som hade en härlig dag i Rättvik!

Incase of Fire i årsdebut

april 5th, 2022|

©ALN Pressbild AB

Incaseof Fire tillhörde onekligen toppskiktet under fjolåret i treåringskullen. Säsongen inbringade fina 718.500 kronor och innehöll bland annat vinst i ett av Margareta-loppen på Solvalla. Tyvärr kunde han inte göra sig rättvisa i de viktigaste loppen i slutet av året av olika orsaker, men efter vinterträning är det nu dags för årsdebut i ett Breeders Crown-försök i Örebro den 7 april. Motståndet går dock inte av för hackor, och där finns bland annat Kriterievinnaren m.m., Francesko Zet.

Vi hoppas på att Incase of Fire får en behaglig och nyttig årsdebut och att han gör en prestation som ger honom en plats i Breeders Crown-semifinalerna senare i höst. Incase of Fire har lottats till ett fint andraspår och i sulkyn hittar vi Rikard N. Skoglund.

Kär återkomst efter konvalecens

mars 30th, 2022|

In Love Boko, Stall Elfving

Den 16 november avslutade Jan Spåls Invest AB:s In Love Boko 2021 på bästa sätt med seger på Romme. Kort därefter tvingades han strykas ur ett V75-lopp på grund av skada, men efter en konvalescensperiod hos Eva Eek har Joakim nu kunnat hämtat hem honom till vårt stall igen. Där kommer han att ha sin dagliga tillsyn från sin skötare Helena Grejs. Vi hoppas nu se honom fortsätta sin framgångsrika karriär på tävlingsbanan så snart som möjligt.