SENASTE NYTT

Sun’s Exciting en vinnare igen!

januari 13th, 2023|

Sun’s Exciting med sin trogne följeslagare Helena på bilden blev en vinnare på Färjestad under torsdagens  lunchtävlingar.
Ulf Ohlsson som satt i sulkyn från ett lite knepigt utgångsläge bakom bilen (spår 8) körde Ulf resolut framåt direkt, det blev en tredje taggare genom första sväng och sedan utvändigt ledaren, varvet kvar tryckte han på och körde sig till ledningen , där blev han kvar in i mål!
Mycket bra prestation!

Vi gratulerar Hästskjuts i Nybro som äger och skötare Helena Grejs. o som äger och till skötare Helena Grejs.

Seger vid Rommes års premiär!

januari 6th, 2023|

Toscana Southwind segrade direkt efter en längre frånvaro från tävlingsbanan.
Vi gratulerar ägare Dala Dala AB & Sune Hansen Veterinärpraktik samt skötare My Hedberg till segern.Kärleken till hästen och en välförtjänt dusch efter ett bra dagsverk

Tränarchampionatet bärgat i Rättvik

november 25th, 2022|

Stall Elfving har med betryggande marginal bärgat 2022 års tränarchampionat på Dalatravet Rättvik. Detta har varit möjligt tack vare ett utomordentligt teamwork mellan tränare, personal och hästägare. Nu tar vi med oss den här framgången in i framtiden för nya framgångar på travbanorna även under 2023! Ett stort TACK till alla inblandade!

Ett kärt återseende!

november 21st, 2022|

Kallblodet Moddson, som vi hade stor framgång med främst under 2020, är tillbaka i stallet! Han har vunnit hela nio lopp på sina 16 starter, däribland två meriterande fyraåringslopp med finalen i Sleipner Cup på hemmabanan som russinet i kakan. Hela 475.500 kronor kom in på kontot.

Efter ett misslyckat fjol så har han nu kommit tillbaka in i vårt stall, och detta till skötaren Sanna Kumantos stora glädje! SP Hulthén AB från Stora Skedvi äger Moddson. Det är med stor spänning vi ser fram emot en framtida comeback!

Global Tailwind visade fortsatt toppform

november 4th, 2022|

Att Global Tailwind är i toppform varslade vi om redan innan loppet i Örebro, och den nioårige krigaren gjorde oss inte besvikna. Att han inte riktigt räckte till seger må honom vara förlåtet, andraplatsen på storfina 1.12,0 skvallrade om en ljus närmaste framtid! Travecon HB m.fl. äger och Jenny Björk sköter gentlemannen.

Idag håller vi tummarna för Global Tailwind

november 3rd, 2022|

Global Tailwind verkar som katten ha nio liv. I sitt senaste framträdande briljerade han i monté på Rättvik när han vann på en kanontid med stallets Jenny Björk i sadeln. Ikväll kopplas sulkyn på igen när han med Ulf Ohlsson i sulkyn gör entré på Örebros oval. Förutsättningarna med kort distans och fjärdespår passar utmärkt och trots att det finns en rad namnkunniga konkurrenter i startlistan hoppas vi att Global Tailwind, i kraft av visad form, skall ta en ny framskjuten placering.

Com Isidor på jakt efter plats i Svensk Uppfödningslöpning

november 2nd, 2022|

Tvåårige Com Isidor (Villiam-Romantic Face) har varit nyttig för sin ägare och uppfödare, Väsby Häst AB, så här långt. Fem starter har resulterat i 166.500 kronor och lägger man sedan till uppfödarpengarna så landar man i trakterna av 200.000 kronor. Ända har han inte haft tur vare sig med löpningsförlopp eller spårlottningar. Han var finalist i Svampen, men där fick han inte chansen att visa allt han kunde då han var utan lucka på upploppet. Han såg dock fin ut och kusken var mycket nöjd efter loppet.

När det nu vankas försök till Svensk Uppfödningslöpning på Solvalla denna onsdag har han återigen dragit Svarte Petter i spårlottningen med bricka åtta. Jorma Kontio sitter upp i sulkyn och skall tillsammans med Com Isidor försöka övervinna de svårigheter man ställts inför. Hästen verkar dock vara i fortsatt fin författning, och vi i stallet håller alla tummar för en finalplats

Ett nytt glatt gäng unghästar hälsas välkomna till oss!

september 30th, 2022|

Det är roligt nästan jämt att jobba i ett travstall! Så här på höstkanten är det alltid lika spännande att se hur man kan få in intressanta ettåringar att jobba med. Eftersom vi i Stall Elfving har haft för vana att presentera våra unghästar i fint skick på löpande band har efterfrågan på våra tjänster varit stor. Så är det även i år då vi redan har fått in 13 ettåringar för inkörning och uppträning. Här följer en kort presentation:

Adesanya hingst e. Mister J.P.-Jelly Frontline e. Meadowbranch Lucky. Mister J.P. har inlett avelskarriären på ett mycket lovande sätt, de äldsta är fem år och den mest framgångsrika är flygmaskinen Marion Fouty Bon som har rekordet 1.09.9 och 13 segrar på blott 24 starter. Mamman Jelly Frontline tävlade framgångsrikt för Robert Bergh, och faktum är att Joakim hade under en tid henne som passhäst under sin lärlingstid hos Bergh. Adesanya är exteriört verkligt tilltalande.

Amara Cay Inn sto e. Tobin Kronos-Quetty Frontline e. From Above. Detta är med andra ord en halvsyster till vår toppfine fyraåring Conch On Inn. Conch On Inn är en krigare som vi gillar högt och rent i stallet, vilket ger oss stora förhoppningar på den här tjejen!

Capingo sto e. Quid Pro Quo-Catingo e. Beanie M.M. Capingo kommer från ett starkt möderne. Mormor Carte Blanche har bl.a. lämnat Caradja som härjat i flera årgångslopp för treåringar i år och travat in fina 425.500 kr och dessutom två miljonärer.

Evol hingst e. Six Pack-High Of Love e. Trixton. Den här blänkaren hittade Joakim på Kriterieauktionen. Six Pack var oerhört framgångsrik i USAs unghästcirkus för Åke Svanstedt med bl.a.världsrekord på sitt CV. Och då inte heller modersstammen går av för hackor kan man med rätta ha stora förväntningar.

Gamble Girl J.C. sto e. Cash Gamble-Chelsea e. S.J.s Photo. Mamman har sedan tidigare ytterligare två avkommor där båda startat och brodern Houdini J.C. vunnit 7 lopp på 19 starter.

Global Flash sto e. S.J.s Caviar-Global Tendency e. Andover Hall. Utvald bland hela Global-kullen av Joakim på plats i Normandie. Nu finns hon sedan en månad hos oss där inkörningsmomentet fungerat perfekt och Joakims förtjusning är intakt! Man kan se på bifogad bild (högst upp) att detta är en riktig pärla! Det finns fortfarande en möjlighet att bli delägare via Easy KB, hör gärna av er snabbt vid intresse! Hästen består av 20 andelar och dagspriset är 4.000 kr per andel fram till den 15/10.

Havanna Heaven sto e. Maharajah-Ancona Kronos e. Trixton. Detta var ett sto som rönte stort intresse på Elitauktionen i samband med Elitloppshelgen och vi är stolta och glada över att ha henne hos oss. Hon är sin moders första avkomma. Mamman är halvsyster med avelshingsten Spartan Kronos som visade enorm kapacitet hos Conrad Lugauer.

Lady Cash J.C. sto e. Cash Gamble-Flash Cash e. Zerberus. Cash Gamble tävlade framgångsrikt i Sverige till att börja med och fortsatte sedan sin karriär i Frankrike. Lady Cash J.C. är sin moders första avkomma.

Macaela J.E.L. sto e. Tobin Kronos- Rozita J.E.L. e. Fill V. Mamman tävlade framgångsrikt för stallet och travade in en dryg kvarts miljon. Macaela J.E.L. är hennes enda avkomma i livet så här långt.

Mandis Ready sto e. Readly Express-Mandistar e. JulianoStar. Mandis Ready är helsyster till högkapable Chestnut Bojje som såg ut som en riktig klassklättrare hos Robert Bergh innan han hastigt ryktes bort från jordelivet. Mandis beskiktades hos sin uppfödare av Joakim, och han gillade verkligen vad han såg, och vi är så glada över att en av våra tidigare hästägare köpte henne till vårt stall!

Phantom Express hingst e. Readly Express-Comewithaflash e. Thai Tanic. Den här killen hittade Joakim som föl i en hage på Gotland som föl, och han köptes in av ett gäng kompisar med hockey och trav som gemensamma intressen. Mamman hade en fin tävlingskarriär med 13 segrar och 740.000 kronor intjänat.

Teksas J.C. hingst e. Tekno Odin-Jössas Saga e. Järvsöfaks. Som synes är det idel ädel kallblodsstam i stamtavlan. Detta är vårt enda kallblod så här långt i vår ettårskull, men vi hoppas att detta vårt enda kallblod kan bli nåt bra på tävlingsbanan.

You Go Maya sto e. GooGoo Gaagaa-Only You O.C. e. Kiss Francais. Mammans första avkomma. Mormor har lagt flera matnyttiga travare med Ochongo Face 2.270.000 kronor i spetsen.

Vi hälsar samtliga välkomna till stallet och vi lovar att göra allt i vår makt för att de ska prestera optimalt.