Vi kunde ju berätta om härliga insatser från stallets hästar i början av den förra veckan, och till vår stora glädje höll det i sig även under tisdagen – fredagen!

På Solvalla under tisdagskvällen startade vi vår första tvååring för året, Ice Pack (Muscle Massive). Han kom verkligen undan med hedern i behåll! Efter en visslande snabbstart satt Ice Pack i ledningen med favoriten på utsidan. Där bakom serverades Svante Båth-tränade Gimmie Brodda en drömlöpning och han tackade för den genom att spurta till en säker seger. Alla de tre första tvååringarna svarade för mersmakande debuter, och vår Ice Pack landade på den fina debuttiden 17,3, efter ett snabbt sista halvvarv som trea. Easy KB äger och Sanna Kumanto är skötare.


Ice Pack (2-årig hingst e. Muscle Massive u. Lindys Chorus Line)

Under fredagen var det sedan dags för nästa tvååring från Stall Elfving att visa upp sig. Com Isidor (Villiam) äntrade då Bergsåkers oval och han, liksom Ice Pack, kördes av Ulf Ohlsson. I ett lopp med bara fem hästar tvingades han ta positionen utvändigt ledaren, alltmedan favoriten gottade sig i rygg. Denne gick inte att hålla ifrån sig över upploppet men Com Isidors insats som tvåa ingav stora förhoppningar om en ljus framtid! Com Isidor landade på tiden 18,4/2140 m. Efter långsamma första 500 meter travade han en bit under 1.17 de sista 1640 meterna. Väsby Häst är uppfödare och ägare och Helena Grejs är skötare till Com Isidor.

Com Isidor
Com Isidor (2-årig hingst e. Villiam u. Romantic Face)

Våra tvååringar har tränat förtroendegivande över lag och vi kommer säkert att få bekanta oss med fler under hösten.

På torsdagskvällen var det dags för uttagningar till årets upplaga av korta E3. Stall Elfving hade två representanter som provade lyckan, och båda kom undan med hedern i behåll trots att de tillhörde de mindre betrodda. Lille Jack J.E. (Nuncio) överraskade många när han efter ett fint lopp travade 11,5 som tvåa, med Claes Sjöström i sulkyn. Detta räckte till final, och där kommer Jack J.E. att starta från bricka nio. Jack J.E. ägs av Hästskjuts i Nybro HB och Thuveprofiler AB. Skötare är Sanna Kumanto.

Jack J.E.
Jack J.E. (3-årig valack e. Nuncio u. Tattletale)

Någon final blev det inte för vårt sto Bovary Face (Mosaique Face) även om hennes insats också var av det positiva slaget. Hon landade på storfina 11,8, vilket räckte till en fjärdeplats. Efter diverse hälsoproblem som lett till att hon stoppats upp under ett antal månader gav insatsen i alla fall en förhoppning om att hon är på rätt väg igen, och även ett bevis på att det finns stora resurser i hennes kropp! Väsby Häst AB äger och My Hedberg sköter Bovary Face.